Start PORTAL

 

CONDIȚII DE PUBLICARE LA „SĂMĂNĂTORUL”

- Valabile în anul 2015 -

Conforme cu „Prelungirea și revizuirea contractului Nr. 9756/04.10.2013”,

pentru tipărirea și în anul 2015 a revistei „Sămănătorul”.

 

Art. 1. Revista „Sămănătorul” devenind un magazin literar, cultural și istoric trimestrial, pentru a face față noilor solicitări, propune autorilor publicarea articolelor primite atât în revista tipărită cât și în publicațiile online „Sămănătorul”.

Art. 2. Publicarea online a cărților membrilor cotizanți se face ca și până acum la „SEMĂNĂTORUL - EDITURA ONLINE” în condițiile prezente în paginile acestui site care se află la adresa:       http://www.samanatorul.ro/editura-online/    

Art. 3. Promovarea cărților noi ale autorilor cotizanți, apărute la alte edituri, se va face în publicațiile online „Sămănătorul” și în revista tipărită. Videoclipurile proprii legate de volumul nou tipărit se vor pune pe site-ul YouTube la adresa: https://www.youtube.com/user/semanatorul

 

Cap. I. - Publicarea articolelor în revista tipărită

 

 Art. 4.  Pentru încurajarea autorilor care ne trimit articole, mai ales cele în profilul sămănătorist al revistei, nu este obligatorie cotizația de membru AST – Asociația Semănătorul Tismana dar se introduc anumite criterii de competență.

Lit. a)  Scrierile trimise să fie creații moderne ale curentului social, cultural și literal inițiat la începutul sec. XX, în România, de revista „Sămănătorul” fără a idealiza, ca atunci, satul patriarhal în opoziție cu orașul „viciat” de civilizație. Scrierile vor evita totuși noile tendințe ale presei cazone, subjugată politic. Ele vor reconsidera, promova și păstra civilizația rurală veche, depozitara unor valori naționale pe cale de dispariție. Substituirile și chiar disparițiile cutumelor patrimoniale legate de domeniul publicistic și scriitoricesc  au loc azi prin:

- agresiunea trusturilor de presă asupra vocabularului limbii române, înlocuind cuvinte românești consacrate de secole, cu englezisme; (știrile cu brekingniuzurile, noutățile cu praitaimniuzurile, portarul cu goalkiperul, magazinul cu marketul, ș.a.)

- stâlcirea dicției clasice a redactorilor de știri și a reporterilor prin adausuri de mârâieli între cuvinte, inserția unor vocale în expunere aidoma școlarului prins cu lecția neînvățată;

 - abandonarea discursului elaborat, respectuos și academic în favoarea unor exprimări vulgare împrumutate de la interlopi și borfași, limbaj care începe deja să facă parte, din cotidian.

Lit. b) Scrierile trimise să promoveze pe cât posibil o literatură de inspirație folclorică și istorică.

Lit. c) Includerea în revista tipărită a articolelor publicate online, se face integral sau parțial în funcție de importanță și dimensiune, articolele parțiale incluzând la sfârșit, obligatoriu, o legătură (link) spre articolul original.

Art. 5. In cuprinsul revistei tipărite intră cele mai citite articole, cele mai aproape de profilul nostru și cele mai bine scrise, foarte interesante dar fără priză la marea masă a cititorilor (de pildă studiile istorice și eseurile pe teme științifice, religioase, economice, ș.a. .

Lit. a) Ordinea celor mai citite articole este cea descrescătoare, cuprinsă în intervalul dintre tipărirea revistelor, excepție articolele dinainte de anul 2015 și care, pe lângă faptul că au apărut în revista tipărită,  se mențin oricum prin conținutul lor de mare interes în topul general.

Lit. b) Cele mai apropiate articole de profilul nostru literar au un bonus de 10% din media de citiri ale intervalului de publicare online.

Lit. c) Cele mai bine scrise articole din categoria studiilor diverselor științe, au un bonus de 10% la numărul de cititori dacă depășesc media de citiri a intervalului, asigurându-se astfel selectarea pentru ediția tipărită .

Art. 6. Articolele autorilor cu domiciliul în Tismana și care debutează la revistă se publică fără restricții în două numere apoi aplicându-se și lor Art. 5

 

Cap. II. - Publicarea articolelor prin „Publicațiile online „Semănătorul””

 

 Art. 7. Prin „Publicațiile online „Semănătorul”” se înțeleg: bloggerele Blogspot de proză, poezie și opinii politice, site-ul Google "Sămănătorul – Articole”, și Editura online Semănătorul, pentru publicarea cărților online.

Art. 8. Publicațiile online „Semănătorul” reprezintă depozitul nostru digital prin din care extragem articolele necesare tipăririi revistei „Sămănătorul”.

Art. 9. Niciun articol nu va fi tipărit dacă el nu va apare și online în Publicațiile online Semănătorul,  bloguri și site-uri personale, site-uri și reviste literare. Ca atare, pentru fiecare colaborator este obligatorie trimiterea prin e-mail a manuscriselor de carte în format digital la redactie@samanatorul.ro (pentru Editura online Semănătorul) și prin e-mail posta@samanatorul.ro  articolele destinate Publicațiilor online „Semănătorul” . Prin poșta română se primesc discurile CD-ROM.

Lit. a) Începând din acest an, se exclude practica unor autori de a ne trimite cărți din care redacția își va alege singură un fragment pentru  Publicațiile online „Semănătorul”. Fragmentul se va extrage de către însuși autorul cărții și se trimite prin e-mail ca un articol, precizându-se paginile de carte de unde este extras, autorul, editura, anul și titlul cărții.

Lit. b) Nu se propun articole scrise de alți autori decât dacă trimițătorul este membru cotizant AST și se indică sursa sau acceptul acelui autor. 

Art. 10. În publicarea articolelor online nu se ține seama de niciun criteriu programatic, orice publicist sau scriitor, cotizant sau nu,  fiind binevenit să încerce cel mult de două ori într-un an, gratuit, ce număr de citiri acumulează articolul său.

Lit. a) Propunătorul se supune regulilor redacției care este datoare să constate dacă:

- articolul n-a mai fost publicat în altă publicație sau carte, dacă are o temă interesantă;

- dacă a mai fost publicat, are adăugată la final sursa/sursele publicațiilor originale;

- se respectă normele generale, adică fără ură și discriminare de rasă, religie, sex, ș.a.;

- este exclusă publicarea articolelor sau cărților cu limbaj vulgar sau folosirea neologismelor bulevardiere cum ar fi cul în loc de fain, waw în loc de vai, ș.a.

 

Cap. III. - Cotizația membrilor Asociației Semănătorul Tismana

 

 Art. 11. Cotizația anuală este de 200 lei/an plătibili cel târziu până la sfârșitul lunii februarie în contul RO45RNCB0149125641110001 deviza RON. Autorii din străinătate pot trimite echivalentul în deviza EUR contul RO18RNCB0149125641110002 EUR. Contul nostru în dolari USA se închide din cauza inactivității: niciun scriitor sau asociație de peste ocean nu a alimentat timp de doi ani acest cont.

 Lit. a) Publicarea articolelor sau cărților nu depinde de plata cotizației ci de criteriile anunțate în cap. I și II, în acest fel crescând calitatea revistei prin luarea în considerare a receptării conținutului după numărul de citiri afișat de statistica site-lui.

 Lit. b) Nu se afișează public statistica site-lui pentru a nu se crea o discriminare față de autorii mai puțin citiți.

Art. 12. Cotizația este suficientă pentru ca autorii să beneficieze de următoarele:

- promovarea cărților noi tipărite de autor;

- înserarea în publicațiile noastre a recenziilor cărților publicate de un autor membru cotizant;

- distribuirea pe YouTube a videoclipurilor create de autorii cotizanți;

- primirea revistei tipărite Sămănătorul, suplimentarea la două reviste pentru cei abonați deja la nr. 1 și 2 din anul 2015 ca reviste restante din abonamentul 2014, lunile nov./dec.

 - primirea prin poștă odată cu revista a DVD-AST-4 cu următorul conținut: toate revistele Sămănătorul online, anii 2012-2013-2014 și revistele altor edituri care mi-au trimis și ele tot anul numerele apărute. (Ca de pildă, Portal Măiastra, a lui Zenovie Cârlugea din Tg-Jiu, Scurt Circuit Oltean, Redactor-șef: Marinela Preoteasa, VATRA VECHE, 2009, Redactor-șef Nicolae Băciuț, Constelații diamantine, Craiova, Redactor-șef: DOINA DRĂGUȚ, Dacia eternă, apare la DEVA, dar și reviste separate ROMANUL AUSTRALIAN , Argeș, Revista-patrimoniului-mondial.) DVD-ul are incluse 412 diaporame, 25 cărți de bancuri, folclor, medicină naturistă, 15 filme printre care Mircea cel Bătrân, 66 cântece ale marilor lăutari din Tismana și Gorj, toate imnurile României din 1864 și până astăzi, muzică și versuri.

- includerea în revista tipărită a unui mic fragment și a legăturilor spre articolele publicate online chiar dacă nu se întrunesc condițiile de ocupare a unei/unor pagini intregi din revista tipărită.

- trimiterea la cerere a situației statistice a ultimei luni înainte de tipărire pentru ca autorul să-și autoevalueze interesul cititorilor pentru scrierea proprie.

 

 Un exemplu, de situație statistică la data de 24 ianuarie 2015:

Articole mai vechi, ocupante a primelor locuri în top. Ele au fost deja tipărite și nu intră în revistă.

 1. FANBOX, GLUMA DOLARILOR VIRTUALI SAU HOȚIE PE FAȚĂ, publicat la 4 feb. 2013, 617 citiri în ian. 2015, 13388 total citiri. 2. ȘMECHERIILE „Cuponului gratuit” DE LA GOOGLE, 4 feb. 2013, 787 citiri. 3. Nicu Tomoniu - Laserul lui Ceaușescu a înviat!, 24 mai 2013, 571 citiri. 4. Mircea Vâlcu-Mehedinți-DISTRUGEREA ȘI CUCERIREA ROMÂNIEI FĂRĂ RĂZBOI, 16 mai 2012, 306 citiri. 5. Fiica lui Hitler, demisia papei și reptilienii, 16 feb. 2013, 283 citiri

Articolele publicate online în lunile dec. 2014 și ian. 2015 intră în revistă, în ordinea descrescătoare a citirilor și conform criteriilor din Art. 5 și 6.

 

Cap. IV. – Diverse

 

Art. 13. Revista tipărită „Sămănătorul” va apare la mijlocul lunilor februarie, mai, august, noiembrie, distribuindu-se la sponsori, cotizanți și abonați, alții decât cotizanții. Abonamentul anual loco costă 60 de lei, pentru alte localități, 80 de lei. Față de anul trecut, in cuantumul cotizației s-a inclus și abonamentul anual 2015, rezultând o cotizație 2015 în sumă de 200 lei.

Art. 14. Revista online „Sămănătorul” va apare la sfârșitul  fiecărui trimestru, respectiv, martie, iunie, septembrie, decembrie 2015, distribuindu-se contracost.

 

 Vă vom ține mereu la curent cu documentele noastre și cu noutățile,  la adresa

 Portal Sămănătorul : http://www.samanatorul.ro/portal/ .        

 

 Sămănătorul.

 

Până la apariția revistei online „Sămănătorul” vă invităm să citiți noile articole primite pe blogurile:

"Sămănătorul - Blogger" : http://samanatorul.blogspot.com

"SămănătorulPoezii" : http://poezii-samanatorul.blogspot.ro/

"SămănătorulComentarii și articole politice" : http://cleptocratia.blogspot.com

"Sămănătorul - Articole" : http://sites.google.com/site/articolesamanatorul

Umor, muzică, lucruri utile, tratamente naturiste, filme artistice și documentare,  programe politice, doctrine, teorii și multe altele!

 

 

Alte articole:

Revista “Sămănătorul” va deveni trimestrială !

 

                        Citiți și

Prelungirea și revizuirea Contractului de Achiziție

Nr. 9756/04.10.2013

și

Raport privind desfășurarea Contractului de Achiziție Nr. 9756/04.10.2013

 

 

 

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Calendar azi:

 

 

 

 

---

Contact Semănătorul Tismana

 

© Copyright Semănătorul Tismana – 2014

---