Start PORTAL

REVISTA

„SĂMĂNĂTORUL” - Editorial

Sămănătorul - Anul IV. Nr. 10(9) - octombrie 2014

 

Nu mai putem tipări revista decât așa:

Revista “Sămănătorul” va deveni trimestrială !  

 

Anunț important după discuțiile preliminare cu executivul

 

După ședința Comitetului Director al AST, s-au întocmit documentele ce vor fi înaintate CL al orașului Tismana și s-au purtat discuții cu executivul la depunerea lor. Extragem câteva paragrafe din “Raportul privind desfășurarea contractului Nr. 9756/04.10.2013”, aprobat pe un an cu AST, documentele dându-se publicității pe http://www.samanatorul.ro/portal/index.htm   

- Față de tirajul contractat de 12 exemplare, asociația a suplimentat, din fondurile proprii, tirajul la 30 de exemplare in 5 luni, la 40 ex. în 6 luni și 50 ex. într-o lună.

- Pierderile AST prin acest contract se ridică la suma de 8000 de lei, adică de 1,3 ori mai mult decât a alocat primăria prin contract. Conform contractului, primăria nu a trimis lista distribuirii online, fiind nevoiți să o trimitem mai întâi la 423 de persoane, apoi prin eliminarea unor persoane nelegate de revistă la circa 207 persoane. Postările online ale revistei au avut repercusiuni asupra vânzării revistei tipărite, nerealizând decât 3 abonamente în Tismana, 4 în Gorj, 1 Satu Mare, 1 Franța, 1 Germania.

- Asociația a promovat singură revista distribuind-o gratuit în cadrul cenaclurilor din București, Cluj Napoca și la Târgu-Jiu, unde a acordat colaboratorilor medalii cu brevet la Muzeul Județean din Târgu Jiu. Încă, AST a alocat pentru trei standuri de carte care au fost expuse cu prilejul festivalurilor organizate la Tismana suma de 3355 lei. Ne fiind susținute și de autoritățile locale, vânzările au fost sub 100 de lei, privitorii standului afirmând că le-au citit online. Alte cheltuieli, găzduirea pe site-uri Internet a fost plătită de asociație (1 site) și președintele ei (3 site-uri). Din cauza implicării în contractul cu primăria, AST nu a mai putut face alte proiecte culturale prin care să realizeze fonduri iar la AFCN ni s-au luat din puncte pentru a sponsoriza reviste partizane.

- Asociația a făcut greșeli publicând în exces articole despre Tismana – CL Tismana fiind sponsor nu ? – publicând, cu prioritate membrii cotizanți, pe când alte articole, poate mai bune, erau refuzate unor scriitori de renume!

Ca atare, nu vom mai face apel la autori pentru a deveni membri cotizanți. Vom primi totuși donații dar vom publica articolele care au cele mai multe citiri pe bloguri. Abonamentele făcute se prelungesc până la epuizarea sumei. Trimiterile la domiciliu se vor face prin talon de comandă sau cumpărare din magazinele online ce le vom crea.

 Urmează ca în ședința Consiliului Local Tismana banii alocați să fie aceiași, CL va primi 40 de exemplare. Astfel, revista va deveni trimestrială, următorul număr va apare în luna ianuarie! Alte detalii se vor găsi pe acest site.        

 

 Sămănătorul.

 

 

                        Citiți și

Prelungirea și revizuirea Contractului de Achiziție

Nr. 9756/04.10.2013

și

Raport privind desfășurarea Contractului de Achiziție Nr. 9756/04.10.2013

 

ANUNT 1nov. 2014

 

 

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Calendar azi:

 

 

 

 

---

Contact Semănătorul Tismana

 

© Copyright Semănătorul Tismana – 2013

---