Start PORTAL

ASOCIAȚIA

SEMĂNĂTORUL TISMANA

Acronim – AST –

  

Prelungirea și revizuirea Contractului de Achiziție

Nr. 9756/04.10.2013

 

În atenția Consiliului Local al orașului Tismana,

 

Deoarece Contractul nostru de Achiziție cu numărul de mai sus, Anexă la HCL Nr. 60/26.09.2013 a expirat la data de 04.10.2014, vă rugăm să examinați anexa „Raport privind desfășurarea Contractului de Achiziție Nr. 9756/04.10.2013 în cele 12 luni de la aplicare” și să decideți revizuirea, prelungirea sau stoparea lui anul viitor.

Pe scurt, acest raport arată că Asociația Semanatorul Tismana și-a îndeplinit toate clauzele contractuale. Iar pentru că scopul contractului încheiat nu era realizarea vreunui profit pentru asociație ci promovarea localității noastre pe plan național și internațional, asociația a cheltuit pentru contract, cel puțin dublul sumei alocate de primărie din fondurile proprii. Datorită tirajului mic acceptat prin contract și a sumei alocate, asociația a promovat singură revista în cadrul primăriilor din sect. 3, București, Clubul Louis Calderon tot din București, la Universitatea Babeș Bolyai și Liga Scriitorilor Români din Cluj Napoca. A realizat lansări de carte, a acordat colaboratorilor medalii cu brevet la Muzeul Jud. din Târgu Jiu, a alocat 3355 lei pentru trei standuri de carte care au fost expuse cu prilejul festivalurilor organizate la Tismana. Datorită faptului că nu ni s-a trimis, așa cum cerea contractul și cum am cerut și verbal, adresele de e-mail pentru distribuirea revistei online, am fost nevoiți să distribuim revista online, mai întâi la 423 de persoane, apoi prin eliminare la circa 207 persoane, numărul fiind totuși mare, scăzând vânzarea revistelor cu care am suplimentat tirajul.

În afară de toate acestea, am pus lunar revista și pe site-urile plătite personal de președintele asociației ca cetățean al orașului Tismana, printre care www.tismana.ro și www.tismana.eu , pe care primăria a refuzat să le preia, încă de pe vremea când a fost consilier dar și astăzi. Primul site e plătit lunar pe abonamentul de mobil, Tomoniu Nicolae, cu suma de exact 18,41 lei, al doilea plătit anual cu 194 de lei conform facturii 506446/Romarg, Brașov.

 

Ca urmare a experienței de lucru – a se vedea contractul detaliat în raportul anexat - dar și a banilor pierduți de asociație și din propriul buzunar, vă rog să luați în considerare clauzele contractuale ale unui viitor contract pe care le enumerăm mai jos, ca variante de discuție, apoi aprobare dacă va fi cazul:

 - dacă Consiliul Local aprobă aceiași sumă, adică 250 lei lunar, timp de un an, revista va apare trimestrial într-un număr de 40 de exemplare, în loc de 12 ca până acum, cu factură trimestrială în avans cu o lună apariției, cu distribuire online prin cerere individuală adresată prin e-mail asociației și aprobată de primar, restul citind pe Scribd, primele 4-6 pagini gratuit și restul cu plată echivalentă a 15 lei. Rațiunea acestei clauze se poate citi în anexă.

- dacă Consiliul Local dublează suma, se va executa revista așa cum precizăm în raport, un nou volum „Monografia Tismanei în imagini – Invățământul” și se vor tipări cărțile celor care au cerut acest lucru dar au fost refuzați, respectivii reproșând asociației că refuzul a fost din cauza noastră.

Din cauza implicării în contractul cu primăria, Asociația Semanatorul Tismana nu a mai putut face alte proiecte culturale prin care să realizeze fonduri proprii. Nici președintele ei nu mai poate da nimic pentru revistă din pensia sa de 1052 de lei și în consecință, revista literară „Sămănătorul” nu va mai fi tipărită fără aplicarea în continuare a legii 186/03.

Președintele va mai susține din buzunar doar site-urile amintite, sperând că în sfârșit primăria Tismana și CL își vor da seama că aceste domenii le sunt de folos.

 Atâta timp cât Ministerul Culturii, AFCN și alte autorități competente nu sprijină activitatea asociației, scopul nostru de a contribui la emanciparea localității, de a apăra valorile de patrimoniu cultural local, va fi în pericol!

 

                        Asociația Semanatorul Tismana

                    

Președinte,

Nicolae N. Tomoniu

 Citiți și

Raport privind desfășurarea Contractului de Achiziție Nr. 9756/04.10.2013

și

Editorial oct. 2014

 

 

 

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Calendar azi:

 

 

 

 

---

Contact Semănătorul Tismana

 

© Copyright Semănătorul Tismana – 2014

---