PAGINI IN CONSTRUCTIE!

PÂNĂ LA FINALIZARE

CITIŢI PAGINA DE ANUNTURI

Anunţurile „Sămănătorului” nu se vor mai lega de atacurile

diversioniste dirijate spre noi de către redacţia de la Bucureşti, care a hotărât unilateral închiderea publicaţiilor ARP.

Vrem să rămânem creştini, sa respectăm tradiţiile sărbătorilor legate de Crăciun şi Anul Nou!

---

Noul nostru site

Revista Sămănătorul 2012

Editura online 2012

ANUNŢURI

Revista Sămănătorul 2011

Editura online 2011

Semănătorul ARP

(seria veche arhivată)

 

 


 

La mulţi ani, autorilor Sămănătorul!

Fie ca editura să publice scrieri noi, valoroase iar seria noastră de reviste

să crească de-a lungul anilor în ciuda sărăciei noastre,

a diminuării salariilor şi impozitării pensiilor noastre, şi aşa, de mizerie!

 

 

Vechiul site 2008-2011Nicu N. Tomoniu

 

Pentru o presă liberă!

 

 

Iniţiativă susţinută moral de:

 

 

 

 

 

- Fragmente din PROIECTUL ce va fi anunţat după anul nou -

 

"SĂMĂNĂTORUL - EDITURA ONLINE”!

Serie nouă - "Dorna Tismana"

 

        Pentru a sprijini pe autorii cu mai putină trecere în jungla editorială de azi,  asociaţiile oraşului Tismana au recreat  "Sămănătorul - Editura online"- SERIE NOUĂ - (Vedeti notele din subsolul celulei privind denumirile) care prin proiectul “Sămănătorul”, şi-au propus preluarea proiectului silvestrian “Semanatorul” după ce ARP a hotărât “suspendarea tuturor revistelor şi editurilor online înfiinţate de Artur Silvestri” la 1 decembrie 2011. Editura online va fi ca şi până aci, un sprijin pentru cei care, având talent, nu au şi puterea de a-şi impune creaţia făcând-o să iasă la iveală. "Sămănătorul - Editura online" va publica în formă electronică volume noi, propuse de autori, uşurând astfel contactul acestora cu cititorii din toată lumea dar şi cu editorii de cărţi "pe hârtie".

        Serviciile editoriale şi publicarea on-line vor fi, ca de obicei în activităţile ONG-urilor, gratuite pentru membrii săi cotizanţi. "Sămănătorul - Editura online" - seria nouă - este creată având la bază vechile tradiţii ale Tismenei de acum un secol când Societatea “Dorna Tismana” îşi propunea “restaurarea monumentelor religioase din regiunea Tismenei, înfrumuseţarea văiei si împrejurimilor Monăstirei Tismana, înfiinţarea unui muzeu regional si a unei biblioteci, a lucra pentru ca Valea Tismenei să devină o staţiune climaterică” demersul ei urmând primului cerc cultural tismănean si proiectului naţional de creare - în luna decembrie 1901 - a revistei “Sămănătorul” de către George Cosbuc, (fondator al societatii “Dorna Tismana” în anul 1908) împreună cu Alexandru Vlahuţă venit la Tismana în documentare pentru “România pitoreasca” .

        Editura online are scopul de a uşura accesul la publicul cititor pentru scriitori de limba română din toată lumea, editând în formă electronică volume inedite. Publicarea se va face pentru început ca până acum, putând găsi cărţile noastre vândute de alţii la scribd sau pe alte situri. Este o soluţie provizorie, absolut necesară pentru încheierea actelor în forma legală, fiecare trebuind să plătească editorului în viitor, o anumită sumă prestabilită,

        Spre deosebire deci, de seria silvestriană - de început - când editorul nu deţinea drept de copyright si ISBN asupra cărţii publicate online, aceasta revenind exclusiv autorului lucrării, acum dorim să facem totul conform legilor actuale ale ONG-urilor. Autorul îşi va putea reproduce ulterior în orice formă, pe orice suport şi la orice altă editură cartea, în anumite condiţii stabilite de adunarea generală a ONG-ului ce-şi va asuma rolul de editor; dacă tehnoredactarea lucrării, traducerea în alte limbi sau ilustraţiile şi copertele se vor face de către redacţia de la Tismana, valorificarea ulterioară a acestei versiuni trebuie să ţină seama de costurile acestor servicii. În prima fază însă, "Sămănătorul - Editura online" preia gratuit lucrarea prezentată de autor în forma stabilită de acesta şi o publică în pagina web www.samanatorul.ro/editura-online-2012/ după o lectură de specialitate, apoi după anumite proceduri ulterioare, despre care am amintit, primeşte ISBN şi drept de coyright.

        Lucrările care nu întrunesc condiţiile de apariţie stabilite de editor şi sistemul de valori promovat de editor nu vor fi luate în considerare, comunicându-se aceasta opţiune către autor. Volumele vor fi prezentate de autor de preferinţă în format doc sau docx, scrise cu programul Word sau similarul din OpenOffice, cu condiţia unui aspect îngrijit. In această etapă, editura nu se poate angaja decât în executarea gratuită de mici retusări ale lucrările prezentate şi numai in cazuri excepţionale. Lucrarea poate avea, de asemenea, copertă şi ilustraţii proprii fără a se depăşi 1,5 Mb de spaţiu pentru găzduire; autorul o poate însoţi de o scurtă notă de prezentare care va fi ataşată cărţii difuzate on-line. Editura mai cere, la început, un scurt CV literar si două imagini bust pentru pagina personală de prezentare pe situl Editurii online.

        Promoţia şi publicitatea volumelor publicate se face de către editură prin “Revista Sămănătorul” cu apariţie lunară şi prin canale de promoţie asociate. 

        Publicitatea volumelor publicate online făcându-se în principal prin “Revista Sămănătorul” aceasta se va edita lunar pe trei canale diferite pentru a satisface toate opţiunile de vizionare a cititorilor.

IATĂ FORMELE DE DISTRIBUIRE  în funcţie de preferinţe:

Revista Sămănătorul se poate citi în format PDF , în format FLASH

Revista se pune si ca document la la SCRIBD

 

IMPORTANT!

         Editura nu publică online decât lucrări în premieră care, de regulă, n-au mai fost publicate altundeva sau au fost publicate peste hotare nefiind accesibile cititorului român, lucrări exclusiv inedite scrise în spiritul ideilor “Semănătorul”. Dacă aţi publicat undeva lucrarea, tipărit sau online, trebuie să vedem dacă aveti dreptul exclusiv de copyright. Vom face prezentarea ei în revistă ş vom face parteneriate cu tipografii şi edituri pentru a o tipări. Vom face şi alte precizari. Pentru corespondenţă folosiţi vechea adresă de e-mail: editura.online@gmail.com

        NOTĂ

        1. online/on-line (angl.) [pron. onláin] loc. adj., loc. adv.
Sursa: [DOOM 2] Dictionar ortografic, ortoepic si morfologic al limbii române, ediţia a II-a, , Editura Univers Enciclopedic, 2005

        2. on-line /onlain/ s. n. (inform.) echipament, dispozitiv sau mod de prelucrare a datelor conectat direct la calculator. (< engl. on-line)
Sursa: [MDN] Marele dictionar de neologisme, Florin Marcu, Editura Saeculum, 2000

        

        NOTĂ ASUPRA DENUMIRII

        1. Sămănătorul sau semănătorul? De la nr.1 din 2 dec. 1901 până la nr. 27 din 29 septembrie 1902, titlul revistei a fost Semănătorul; de la nr. 28 din 4 octombrie 1902 până la sfârşitul anului 1909, titlul s-a schimbat în Sămănătorul, adăugându-se a treia vocală ă “barbară” cum o numeşte Tudor Arghezi, în Bilete de papagal; în 1906 la întrebarea unui cititor care este forma corectă, revista răspunde că cea corectă este cu ă: Sămănătorul. In anul 1910, însă, redacţia revine la transcrierea iniţială cu e: Semănătorul.

 
        Înaintea revistei scoase de A. Vlahuta si G. Cosbuc, din îndemnul lui Spiru C. Haret la Bucuresti au mai apărut două periodice cu titlul Semănătorul: prima la Bârlad, de la 27 septembrie 1870, cu întreruperi, până la 12 septembrie 1876; a doua, având subtitlul Revistă pentru popor si scoală, la Galati, de la 20 iianuarie până la 20 mai 1899.

 

 

 

 


 

Sămănătorul după

111 ani !

 

 

Primii fondatori, 1901:

 

 

George Coşbuc şi Alexandru Vlăhuţă.

 

Fondator 2007:

 

Fondatori 2012:

 

 

Fundaţia Tismana

A.L.I.A.T.

 

 

Alte ONG-uri

 

 

Petreceţi clipe de neuitat de REVELION!

Cu ocazia sărbătorilor legate de Crăciun şi Anul Nou

LA PENSIUNEA ECATERINA TISMANA

găsiţi cele mai moderne servicii şi cele mai mici oferte de preţ!

* Albume FOTO de la pensiune *

 

 

 

---

E-mail rapid Pensiunea Ecaterina - Tismana

 

© Copyright www.pensiuneaecaterina.ro – 2011