Realizator site: Prof. Nicu N. Tomoniu Fundatia Tismana editor-delegat ARP

website design software
Ioan Bozac

 

IOAN BOZAC

        

        Ioan Bozac - (n. 1960) Prozator de mediu profesional n genul lui Andrei Pandrea, cri cu subiect sportiv, eseist. Cri reprezentative: „O alt lume – Amintiri din tineree, i nu tocmai“, „Al unsprezecelea“, "Jubileul unui microbist" - aparuta la Editura "Rovimed" din Bacau. Pentru alte amnunte privind autorul, clic aici: “Ioan Bozac

        Eseistul Ioan Bozac a debutatla “Editura On-line” cu lucrarea “Cele ase luni”, al crui final l putei citi mai jos.

”CELE SASE LUNI”

  - Eseu -

Din finalul lucrrii “cele ase luni”: “Desigur c n aceste zile se vorbete mult despre Revoluie – termen pe care l preiau, ca preambul la ultimele cuvinte. Nu o fac pentru c e prezent cel mai des pe buzele tuturor, inclusiv ale celor care i dau seama c nu e pe deplin adecvat; am mereu n minte prima faz a ei i idealurile care i-au scos pe oameni n strad. Exist nc destule i importante mistere n legtur cu acest eveniment capital, dar am mulumirea sufleteasc s constat c majoritatea celor pe care i-am auzit converg spre o concepie pe care am susinut-o i eu, nc din prefa: revolta popular a fost esenial i merit locul de onoare. Fr ea nu s-ar fi putut da lovitura de stat, deci este cu att mai revolttor ce s-a ntmplat dup aceea. Pornind de la aceast idee fundamental, am spus lucrurilor pe nume; mcar azi s am curajul pe care nu l-am avut atunci i pe care ar trebui s l admirm la lupttorii anticomuniti din toate generaiile. Chiar dac nu am adus vreo noutate prin cele consemnate aici (mai ales c nu ofer un tablou complet, de vreme ce am scris din memorie), sper s fie penetrant mesajul pe care l doresc primordial: un puternic omagiu adus celor care s-au sacrificat pentru ca ara i poporul lor s accead unde s-ar cuveni s le fie locul!

 Vedeti. Coperta, format mare, 135 ko,

        

        Lucrare trimis la “Semntorul - Editura online”  n iunie 2008:

  De-ale lui Vldu

        - Din jurnalul al unui copil obinuit -

   
   
Vedeti. Coperta, format mare, 125 ko,

ESEURI SI PANSEURI

Lucrare trimis la “Semntorul - Editura online”  n dec. 2010:

         

[SEMANATORUL - Editura online]
[Stefan Staretu]
[Valentin Varan]
[Mihail Mate]
[Claudiu Savu]
[Sorin Cerin]
[Radu Botis]
[Ioan Bozac]

 Director fondator      SEMNTORUL

ARTUR SILVESTRI (1953-2008)

„Semntorul”: Acesta este un program nu de "ripost" ci de "re-cucerire", de completare de informaie i de alternativ, sprgnd "nucleul dominant" ce impune teme, idei i nume ntr-un canon restrictiv care - dincolo de aspectul simplificator - ucide prin omisiune, "etichetism" stupid i ntrerupere de continuitate acolo unde trebuie s existe echilibru i fruct n evoluiile noastre.”(Artur Silvestri -„Scrisoare de Bunavestire”, 2007)

In memoriam 2009:

Artur Silvestri - Comemorare 2009

Publicatii ARP
Reviste ARP

Anunturi si carti 2010

CRTI 2009:
Descrcai (downloadai) de aici apariiile editoriale:

"
In memoriam - Artur Silvestri - marturii tulburatoare" .


ARTUR SILVESTRI - Frumusetea lumii cunoscute


Cleopatra Lorintiu - Vocatia caii singuraticeCezarina Adamescu:
Artur Silvestri- Documentar memorialistic