Editia 2008-2011 a Editurii - online

ARHIVA 2011 a Revistei ”Sămănătorul”

ARHIVA 2012 a Revistei ”Sămănătorul”

Noul SITE 2012 ”Sămănătorul”

Realizator site: Prof. Nicolae N. Tomoniu Dorna Tismana editor

website design software
BIBLIOTECA Semanatorul


Biblioteca “SEMĂNĂTORUL

http://sites.google.com/site/edituraonline/

 Ce cuprinde această bibliotecă
 

        Biblioteca cuprinde lucrări deja tipărite ale colaboratorilor noștri, lucrări pe care  din cauza suspendării site-urilor ARP nu le mai pot prezenta pe Internet la “Biblioteca online de la autor la cititor”. Lucrările autorilor prezente pe Internet sunt trimise acum pentru a fi cunoscute de către colegii de editură la BIBLIOTECA SAMANATORUL

        Biblioteca a fost înființată de Sf. Paști 2009. Lucrările apar în ordinea sosirii la redacție și în forma primită la redacție dar numai dacă există o redactare îngrijită, conform normelor generale ale editurilor.

        NOI NU tehnoredactăm lucrările primite, intervenim în formatare, convertire word-doc/adobe-pdf și creem infracoperta doar la "Semănătorul - Editura online"!

        Biblioteca "Semănătorul" este destinată autorilor cu lucrări publicate la "Semănătorul - Editura online", colaboratorilor publicațiilor Asociației Semănătorul Tismana sau publicațiilor asociate, ținta fiind cititorii dornici de cultură dar cu puține posibilități materiale. Lucrările care nu se mai publica la “Biblioteca online de la autor la cititor” si se publică la Biblioteca Semanatorul si reprezintă donații tip "de la autor către cititor", o inițiativă a regretatului promotor cultural Artur Silvestri, fondatorul publicațiilor ARP - Asociației Române pentru Patrimoniu și destinată celui care nu are posibilitatea de a cumpăra din librării o carte ce și-ar dori-o.

        Există o restricție universal valabilă oricărui copyright: cititorii noștri pot să-și tragă la imprimantă pentru uz propriu lucrările existente aici dar nu se pot multiplica în scop comercial sau folosi texte din ele pentru a întocmi alte lucrări, decât cu acordul autorului și editurii sub care au apărut scrierile!

        Motivele pentru care o lucrare apare aici și nu în rubricile "Semănătorul - Editura online" sunt:

        1. - Lucrarea trimisă nu corespunde politicii editoriale "Semănătorul - Editura online". Reamintim că politica editorială "Semănătorul" este de a incuraja lucrări noi, inedite, adică "semințe unicat". De regulă, lucrări care n-au mai fost publicate nici pe hârtie și nici pe Internet. Excepțiile au cuprins, și se are în vedere să cuprindă și în viitor, lucrări revizuite, adăugite sau ceva neobișnuit, ca de pildă: critică literară, studii, lucrări de doctorat/licențe, traduceri sau lucrări în limbi străine, genuri populare, folclor, mitologie, monografii, etc.

        2. - Un autor de la editura online are deja publicate acolo suficiente lucrări "noi" sau "inedite".

        3. - Lucrările recent trimise au apărut la editurile "pe hârtie", sunt deja postate în diverse locuri pe Internet, au deci un copyright.

        Există și restricții: autorii nu pot să-și expună acolo decât câteva lucrări care să le reprezinte profilul literar. Credem că 8-10 scrieri sunt suficiente pentru acest profil. Pentru întreaga lor operă autorii să-și creeze singuri un site, un "blog" propriu.

         © Copyright “Asociatia Semănătorul Tismana” – 2012

Propuneri si contacte : editura.online@gmail.com

 

Inițiativa aparține, din anul 2012:

 

ADT - ASOCIAȚIA “DORNA TISMANA”

si

AST - ASOCIAȚIA “SEMANATORUL TISMANA”

 

                

[SEMANATORUL - Editura online]
[
Proza]
[
Poezie]
[
Critica literara]
[
Reportaj]
[
Teatru]
[
Eseu]
[
Studii]
[
INTREBARI?]
[
SEMANATORUL]
[BIBLIOTECA Semanatorul]
[
Conditii]
[
Nu astfel!]
[
Asociatia SEMANATORUL TISMANA]

 

Primii fondatori, 1901:

George Cosbuc - Alexandru Vlăhută.

Sămănătorul”
după111 ani!
Fondator 2012:

Dorna Tismana

Fondator 2007:


ARTUR SILVESTRI (1953-2008)
Acesta este un program nu de "ripostă" ci de "re-cucerire", de completare de informație și de alternativă, spărgând "nucleul dominant" ce impune teme, idei și nume într-un canon restrictiv care - dincolo de aspectul simplificator - ucide prin omisiune, "etichetism" stupid și întrerupere de continuitate acolo unde trebuie să existe echilibru și fruct în evoluțiile noastre.(Artur Silvestri -„Scrisoare de Bunavestire”, 2007)

 

EDITURA ONLINE ÎN ANUL 2012: