Editia 2008-2011 a Editurii - online

ARHIVA 2011 a Revistei ”Sămănătorul”

ARHIVA 2012 a Revistei ”Sămănătorul”

RAFTUL 2011 - 2013 cu toate revistele ”Sămănătorul”

Noul SITE 2013 ”Sămănătorul”

Realizator site: Prof. Nicolae N. Tomoniu Samanatorul Tismana director

website design software
Arhivă 2012-2015
SEMANATORUL - Editura online


"SEMĂNĂTORUL - EDITURA ONLINE”

Arhivă - 2012-2013-2014-2015

AST - Asociatia "Semănătorul Tismana"

        Pentru a sprijini pe autorii cu mai putină trecere în jungla editorială de azi,  asociaţiile oraşului Tismana au reînfiintat  "Semănătorul - Editura online"- ARHIVĂ - (Vedeti notele de subsol privind denumirile) care prin proiectul “Sămănătorul”, şi-a propus preluarea proiectului silvestrian “Semanatorul” după ce ARP a hotărât “suspendarea tuturor revistelor şi editurilor online înfiinţate de Artur Silvestri” la 1 decembrie 2011. Noua editură online va fi ca şi până aci, un sprijin pentru cei care, având talent, nu au şi puterea de a-şi impune creaţia făcând-o să iasă la iveală. "Semănătorul - Editura online" va publica în formă electronică volume noi sau vechi, propuse de autori, uşurând astfel contactul acestora cu cititorii din toată lumea dar şi cu posibilitatea - din ian. 2013 - a editării cărţii "pe hârtie".

        Serviciile editoriale şi publicarea on-line vor fi, ca de obicei în activităţile ONG-urilor, gratuite pentru membrii săi cotizanţi. "Semănătorul - Editura online" - seria nouă - este creată având la bază vechile traditii ale Tismanei de acum un secol când Societatea “Dorna Tismana” îsi propunea “restaurarea monumentelor religioase din regiunea Tismenei, înfrumusetarea văiei si împrejurimilor Monăstirei Tismana, înfiinţarea unui muzeu regional si a unei biblioteci, a lucra pentru ca Valea Tismenei să devină o statiune climateric㔠urmând primului cerc cultural tismănean si proiectului national de creare - în luna decembrie 1901 - a revistei “Sămănătorul” de către George Cosbuc, (fondator al societatii “Dorna Tismana” în anul 1908) împreună cu Alexandru Vlahută venit la Tismana în documentare pentru a scrie renumita carte “România pitoreasca” .

        Editura online are scopul de a uşura accesul la publicul cititor pentru scriitori de limba română din toată lumea, editând în formă electronică volume inedite. Publicarea online se face conform normelor legale pentru ONG-uri, gratuită pentru anumite categorii sociale şi membrii nostri cotizanti, donatori sau sponsori.

        Costurile publicării online pe acest site cad în sarcina asociatiei AST după ce autorul a achitat integral cotizatia pe anul în curs. De la 1 ian. 2013, nu se mai admit cotizatii lunare (10 lei/luna). Costurile tipăririi pe suport de hârtie, la Editura “Semănătorul” sunt suportate deocamdată de autor. Spre deosebire de seria silvestriană - de început - când editorul nu deţinea drept de copyright si ISBN asupra cărţii publicate online, toate cărtile tipărite contra cost, prin noua Editura “Semănătorul” vor primi ISBN, o parte din tiraj (10 ex) se va opri pentru Biblioteca Natională a României si Bibl. municipală Tg-Jiu iar restul se va distribui conform legilor actuale ale ONG-urilor. Autorul poate reproduce ulterior în orice formă, pe orice suport şi în orice altă editură, o versiune adăugită dar cu un alt ISBN si altă copertă decât la noi.

        Tehnoredactarea lucrării publicate prin "Semănătorul - Editura online" NU SE FACE de către redactia de la Tismana deocamdată. Ea preia gratuit lucrarea prezentată de autor în formatul stabilit de acesta şi o publică - dacă acesta este membru AST - în pagina web www.samanatorul.ro/editura-online după o lectură de specialitate. In cazul tipăririi, există anumite proceduri anterioare de prelucrare a manuscrisului în format Word. Dacă autorul a achitat costurile tipăririi, poate primi ISBN, logo-ul editurii “Semănătorul” şi poate prelucra singur manuscrisul în format pdf sau poate lăsa această procedură să fie executată de AST.

        Lucrările care nu întrunesc condiţiile de apariţie stabilite de editor şi sistemul de valori promovat de acesta nu vor fi luate în considerare, comunicându-i-se această opţiune autorului. Volumele vor fi prezentate de autor de preferinţă în format doc sau docx, scrise cu programul Word sau similarul din OpenOffice, cu condiţia unui aspect îngrijit. In această etapă, editura nu se poate angaja în executarea de coperte şi ilustraţii decât contracost prin membrii ei cu diplomă de absolvire a Fac. de Arte Plastice sau Arte decorative si design.

        Pentru publicarea pe acest site, autorul poate însoţi volumul de o scurtă notă de prezentare care va fi ataşată cărţii difuzate on-line. Editura mai cere, la început, un scurt CV literar si două imagini bust pentru pagina personală de prezentare.

        Promoţia şi publicitatea volumelor publicate se face de către editură prin “Revista Sămănătorul” - cu aparitie lunară - blogurile “Sămănătorul” (articole, poezii, comentarii politice) şi prin alte canale de promoţie asociate, canale diferite pentru a satisface toate optiunile de vizionare a  cititorilor.

IATĂ FORMELE DE DISTRIBUIRE  în functie de preferinte:

Revista Sămănătorul se poate citi în format PDF , în format FLASH

Revista se pune si ca document la la SCRIBD

Custom Search
 

IMPORTANT!

         Editura publică online în primul rând lucrări în premieră, lucrări inedite si debuturi apoi, tipărit, lucrări care au mai fost publicate în tiraj mic sau au fost publicate peste hotare nefiind accesibile cititorului român, lucrări scrise în spiritul ideilor “Semănătorul”. Vom face prezentarea lor în revistă, vom face parteneriate cu tipografii ieftine pentru a o tipări. Cititi si alte precizari precum si detaliile de pe site-urile noastre www.samanatorul.ro .

 Pentru corespondentă folositi vechea adresă de e-mail: editura.online@gmail.com

        NOTĂ

        1. online/on-line (angl.) [pron. onláin] loc. adj., loc. adv.
Sursa: [DOOM 2] Dictionar ortografic, ortoepic si morfologic al limbii române, editia a II-a, , Editura Univers Enciclopedic, 2005

        2. on-line /onlain/ s. n. (inform.) echipament, dispozitiv sau mod de prelucrare a datelor conectat direct la calculator. (< engl. on-line)
Sursa: [MDN] Marele dictionar de neologisme, Florin Marcu, Editura Saeculum, 2000

        

        NOTĂ ASUPRA DENUMIRII

        1. Sămănătorul sau semănătorul? De la nr.1 din 2 dec. 1901 până la nr. 27 din 29 septembrie 1902, titlul revistei a fost Semănătorul; de la nr. 28 din 4 octombrie 1902 până la sfârsitul anului 1909, titlul s-a schimbat în Sămănătorul, adăugându-se a treia vocală 㠓barbar㔠cum o numeste Tudor Arghezi. în Bilete de papagal; în 1906 la întrebarea unui cititor care este forma corectă, revista răspunde că cea corectă este cu ă: Sămănătorul. In anul 1910, însă, redactia revine la transcrierea initială cu e: Semănătorul.
        Înaintea revistei scoase de A. Vlahuta si G. Cosbuc, din îndemnul lui Spiru C. Haret la Bucuresti au mai apărut două periodice cu titlul Semănătorul: prima la Bârlad, de la 27 septembrie 1870, cu întreruperi, până la 12 septembrie 1876; a doua, având subtitlul Revistă pentru popor si scoală, la Galati, de la 20 iianuarie până la 20 mai 1899.
(Presa literară românească, vol. II, 1901-1948, Editura pentru literatură, 1968 )

        Întrebări esentiale

        Conditii obligatorii pentru publicare

        Cum nu trebuie sa trimiteti o lucrare: doua imagini!

        

Propuneri, trimiteri :editura.online@gmail.com

sau redactie@samanatorul.ro

 

Iniţiativa aparţine, din anul 2012:

 

ADT - ASOCIAŢIA “DORNA TISMANA”

si

AST - ASOCIAŢIA “SEMANATORUL TISMANA”

 

         

[SEMANATORUL - Editura online]
[
Proza]
[
Poezie]
[
Critica literara]
[
Reportaj]
[
Teatru]
[
Eseu]
[
Studii]
[
INTREBARI?]
[
SEMANATORUL]
[
BIBLIOTECA Semanatorul]
[
Conditii]
[
Nu astfel!]
[
Asociatia SEMANATORUL TISMANA]

 

Primii fondatori, 1901:

George Cosbuc - Alexandru Vlăhută.

“Sămănătorul”
după111 ani!
Fondator 2012:

 Semănătorul Tismana

Fondator 2007:


ARTUR SILVESTRI (1953-2008)
„Acesta este un program nu de "ripostă" ci de "re-cucerire", de completare de informaţie şi de alternativă, spărgând "nucleul dominant" ce impune teme, idei şi nume într-un canon restrictiv care - dincolo de aspectul simplificator - ucide prin omisiune, "etichetism" stupid şi întrerupere de continuitate acolo unde trebuie să existe echilibru şi fruct în evoluţiile noastre.”(Artur Silvestri -„Scrisoare de Bunavestire”, 2007)

 

EDITURA ONLINE ÎN ANUL 2012:


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

[Valid RSS]