Editia 2008-2011 a Editurii - online

ARHIVA 2011 a Revistei ”Sămănătorul”

Noul SITE 2012 ”Sămănătorul”

Realizator site: Prof. Nicolae N. Tomoniu Dorna Tismana editor

website design software
Conditii

 

Condiții obligatorii pentru publicare

         OBLIGAȚIA I. Prezentarea lucrării în formă finală, gata pentru a fi tipărită.

“Editura online” deși nu tipărește lucrările, are aceleași norme obligatorii ca orice altă editură, Gândiți-vă că un editor vă citește și are de gând să vă tipărească a doua zi lucrarea. Chiar dacă la tipografie textul va fi formatat din nou pentru a-l pune în acord cu cerințele tehnice ale mașinii, documentul trebuie să arate ca o lucrare de diplomă, adică fără nici-o greșeală.

De aceea:

- nu trimiteți lucrări fără diacritice;

- nu folosiți în lucrare mai mult de trei fonturi, mai bine folosiți-vă de posibilitatea de a putea schimba în același font, dimensiunea, grosimea, cursivitatea sau sublinierea;

- dați lucrarea cuiva pentru corecția gramaticală sau folosiți Word versiunea română cu corecție gramaticală.

- folosiți normele românești pentru punctuație. Punctul, virgula, semnul exclamării sau mirării se pune imediat după cuvânt! Numai în alte limbi se lasă un spațiu liber. La noi spațiul este obligatoriu după virgulă sau punct, în niciun caz înaintea lor iar la “ghilimete” nu se pun spații!

- nu trimiteți documente rtf! Dacă la fișierele doc se mai potrivesc fonturile, la fișierele rtf, diacriticile ă, ș, ț, â, dispar imediat pe alte calculatoare ele fiind înlocuite cu semne inexistente în ortografia noastră.

         OBLIGAȚIA II. Nu ne trimiteți pagini de carte, articole separate pentru a le îmbina noi aici în locul dumneavoastră ca autor! Editați-vă singuri un volum cu cel puțin 30-40 de pagini, pentru că numai dumneavoastră puteți decide, ca un autor adevărat ce sunteți, ordinea paginilor din lucrare!

         OBLIGAȚIA III . Într-o culegere de eseuri, ele trebuie să urmărească o anumită temă și trebuie precedate obligatoriu de o introducere care să justifice decizia dvs. ca autor de a le introduce într-un volum.

         SFAT FINAL. Este în interesul dvs. să ne trimiteți, pe scurt, cine sunteți și ce țintă doriți să atingeți prin editarea lucrării trimise. Adăugați-vă și o fotografie reprezentativă, mai ales dacă sunteți debutant. Alegeți să ne trimiteți un bust, și pentru a glumi puțin, în nici un caz o imagine din cofetăria unde serviți o înghețată!

        Succes!

       © Copyright “Asociatia Semănătorul Tismana” – 2012

Inițiativa aparține, din anul 2012:

ADT - ASOCIAȚIA “DORNA TISMANA”

si

AST - ASOCIAȚIA “SEMANATORUL TISMANA”

         Dacă doriți să ne propuneți o lucrare, scrieți-ne la

editura.online@gmail.com

         

[SEMANATORUL - Editura online]
[
Proza]
[
Poezie]
[
Critica literara]
[
Reportaj]
[
Teatru]
[
Eseu]
[
Studii]
[
INTREBARI?]
[
SEMANATORUL]
[
BIBLIOTECA Semanatorul]
[Conditii]
[
Nu astfel!]
[
Asociatia SEMANATORUL TISMANA]

 

Primii fondatori, 1901:

George Cosbuc - Alexandru Vlăhută.

Sămănătorul”
după111 ani!
Fondator 2012:

Dorna Tismana

Fondator 2007:


ARTUR SILVESTRI (1953-2008)
Acesta este un program nu de "ripostă" ci de "re-cucerire", de completare de informație și de alternativă, spărgând "nucleul dominant" ce impune teme, idei și nume într-un canon restrictiv care - dincolo de aspectul simplificator - ucide prin omisiune, "etichetism" stupid și întrerupere de continuitate acolo unde trebuie să existe echilibru și fruct în evoluțiile noastre.(Artur Silvestri -„Scrisoare de Bunavestire”, 2007)

 

EDITURA ONLINE ÎN ANUL 2012: