Editia 2008-2011 a Editurii - online

ARHIVA 2011 a Revistei ”Sămănătorul”

ARHIVA 2012 a Revistei ”Sămănătorul”

Noul SITE 2012 ”Sămănătorul”

Realizator site: Prof. Nicolae N. Tomoniu Dorna Tismana editor

website design software
INTREBARI?

 

Precizări din 2012

         Acum, când “Editura on-line” lucrează sub alte asociatii, se cuvine a vă preciza din capul locului că noi publicam de regulă volume inedite, volume de debut, adică volume ale amatorilor iar din anul 2012 si autorii consacrati care au avut deja posibilitatea să se afirme ca autori de literatură. Acestora le publicăm prioritar lucrări de exceptie, editii revizuite si adaugite pe care editurile cu tipografii le evită din motive comerciale desi informatia cuprinsă în ele este valoroasă! Spre exemplu, critică literară, studii, monografii, cercetări, lucrări de doctorat, masterat, diplomă, traduceri sau lucrări inedite în limbi străine, genuri populare, folclor, mitologie, s.a.

        Citiți cu atenție toate informațiile de aici, pentru a ne ajuta să ținem pasul cu lucrările propuse de dumneavoastră. Nu putem să punem aici totul așa cum am primim uneori: texte neformatate sau fără diacritice! Nu e bine în primul rând pentru dumneavoastră! Editurile cer anumite formate standard atât pentru text cât și pentru imagini și aveti toate șansele să fiți refuzați de editorii de carte tipărită, din cauza unor chestiuni tehnice! Vă rugăm să țineți seama de sfaturile noastre dacă doriți să meargă treaba bine și repede.

NOTĂ. Treceți un ochi când aveți timp, peste aceste pagini care conturează din mers politica noastră editorială începută în anul 2012. În funcție de dificultățile întâmpinate, vom schimba informațiile existente acum! Vrem să iese un lucru bun, bine făcut! Vă urez câți mai mulți cititori și mai ales editori, care să vă tipărească ceea ce ați trudit! Editura on-line, director: Nicolae N. Tomoniu

Cele mai frecvente întrebări

        CUM PUBLIC o carte la Editura on-line?

Editura publică online în primul rând lucrări în premieră, apoi, lucrări care au mai fost publicate dar în tiraj mic sau au fost publicate peste hotare nefiind accesibile cititorului român, lucrări prioritar inedite scrise în spiritul ideilor “Semănătorul”.

        Când trimiteți o lucrare nouă, absolut inedită, trimiteți și scurtă prezentare a ei, a dvs. ca autor, precum și niște imagini bust format jpg sau gif, de dimensiunile 400/300 pixeli. De regulă, trimiteți documente Word, s-ar putea ca formatarea textului dvs. să nu mai poată fi prelucrată dacă trimiteți fișiere pdf. Cel mai bine fisierul DOC să fie în format A4, pentru ca lucrarea să poată fi scoasă la imprimată și de aceia care nu știu să-și seteze imprimanta altfel.

        CUM PROPUN LUCRARILE? Lucrările și anexele lor (imagini, prezentări, etc.), se trimit pachet, în format zip, la adresa din josul paginii și vor fi puse aici în ordinea sosirii lor. Nu trimiteti mai mult de două-trei imagini bust și cinci imagini ale principalelor dvs. scrieri. Fiecare din ele, sub 100 kb. Nu uitați să precizați în ce categorie intră lucrarea dvs.: poezie, reportaj, teatru, eseu, studii etc. Lucrările fără această precizare, vor fi incluse în pagina proză, paragraful “Alte lucrări”.

        DE CE ESTE NEVOIE SĂ FACEȚI ANUMITE CONVERSII DE FIȘIERE? Pentru că unii autori ne trimit coperțile, spre exemplu, de dimensiuni enorme ajungând la peste 2 Mb! In plus, sunt executate în diverse formate: în Excel, Adobe, Power Point sau chiar în Word. Trimiteti copertile în format jpg, gif sau pdf, la minimum de dimensiune citibilă. Un format 800/600 este arhisuficient! Și așa, editorul la tipărire, va executa din nou coperta cu alte programe folosite doar în tipografii.

       INTERVENIȚI ÎN TEXT? În nici un caz! Dacă aveți greșeli de ortografie, va retrimitem cartea pentru recorectare. Lucrarea se mai poate corecta și completa doar înainte de a fi tipărită. Folosiți dicționarul Word al calculatorului, la finalizarea ei. Alegeți un font general, cum ar fi Arial sau New Time Roman. Editorul vă va schimba oricum fontul cu cel folosit în tipografii. Evitati sa ne cereți să vă inlocuim lucrarea trimisă deja. Gîndiți-vă că și alții așteaptă!

Citiți și

Condiii obligatorii pentru publicare

Succes!

Inițiativa aparține, din anul 2012:

 

ADT - ASOCIAȚIA “DORNA TISMANA”

si

AST - ASOCIAȚIA “SEMANATORUL TISMANA”

          Dacă doriți să ne propuneți o lucrare, scrieți-ne la

         editura.online@gmail.com

         

[SEMANATORUL - Editura online]
[
Proza]
[
Poezie]
[
Critica literara]
[
Reportaj]
[
Teatru]
[
Eseu]
[
Studii]
[INTREBARI?]
[
Cum public]
[
Am articole]
[
Am un site]
[
Ne cenzurati?]
[
Am carti]
[
SEMANATORUL]
[
BIBLIOTECA Semanatorul]
[
Conditii]
[
Nu astfel!]
[
Asociatia SEMANATORUL TISMANA]

 

Primii fondatori, 1901:

George Cosbuc - Alexandru Vlăhută.

Sămănătorul”
după111 ani!
Fondator 2012:

Dorna Tismana

Fondator 2007:


ARTUR SILVESTRI (1953-2008)
Acesta este un program nu de "ripostă" ci de "re-cucerire", de completare de informație și de alternativă, spărgând "nucleul dominant" ce impune teme, idei și nume într-un canon restrictiv care - dincolo de aspectul simplificator - ucide prin omisiune, "etichetism" stupid și întrerupere de continuitate acolo unde trebuie să existe echilibru și fruct în evoluțiile noastre.(Artur Silvestri -„Scrisoare de Bunavestire”, 2007)

 

EDITURA ONLINE ÎN ANUL 2012: